Om oss

Om oss

Atlas Home

Atlas Home grundades 2013 och namnet kommer ifrån de mäktiga Atlasbergen som ligger i norra Afrika och sträcker sig igenom Marocko, Algeriet och Tunisien. 

Vi är en av de ledande importörerna av marockansk keramik i Sverige.

Vår keamik tillverkas i en fabrik som ligger i kuststaden Safi. Fabriken är ett familjeföretag som drivs i 8:e generationen.

Vi har tät och god kontakt med fabriken och vi är med och planerar nya mönster, former och färger. Vi är måna om att produkterna framställs under bra villkor, tex att blyfri färg och lera alltid används.


Marockansk keramik

Keramiken är handdrejad och handmålad. Färgskiftningar samt storleksskillnader kan förekomma, men det är även det som är charmen med keramiken.

Det kan uppstå krackeleringar i keramiken och därför ska man vara restriktiv med användning av feta och färgstarka produkter då dessa kan tränga in i krackeleringen. 

Skötselråd

Vid användning bör keramiken rengöras direkt efter servering. Låt ej oljiga eller färgstarka bär och frukter förvaras i produkterna under en längre tid. Produkterna rekommenderas att inte användas i diskmaskin eller i mikrovågsugn. Om ni ska ha vatten i produkterna under en längre tid så rekommenderar vi att ni ställer ett fat under då fuktringar kan uppstå. Om ni ska ha blommor i en urna så rekommenderar vi att ni ställer ett glas i urnan och placerar blommorna i glaset.