Villkor

Villkor

KÖPEVILLKOR
När du slutför din beställning hos oss och genomfört din betalning har du accepterat det som står här i vårt köpvillkor. Har du frågor, kontakta oss gärna på info@atlashome.se


LEVERANSTID
Leveranstiden för lagerförda varor är 1-3 arbetsdagar efter att produkten blivit skickad. Vi skickar din produkt senast efter 7 dagar, men oftare betydligt tidigare. Vi ansvarar ej för DHLs leveransförsening. Vid exeptionellt hög efterfrågan på våra varor kan leveranstiden öka något, det är ovanligt och vi svarar snabbt på leveransfrågor på info@atlashome.se


LEVERANSSÄTT
När en vara skickas ifrån oss får du under dagen en avisering via epost till den epost du angav vid beställningstillfället.
Fraktkostnaden är 49 kr. Du står själv för eventuella returkostnader.

Leverans till annan än mottagarens adress
Om du vill ha varan levererad till annan adress än mottagarens anger du det vid beställningstillfället.


ÅNGERRÄTT/RETUR
Du har enligt gällande lag, 14 dagars ångerrätt (utom de varor som är specialbeställda varor) om du vill byta till annan produkt, färg, storlek eller ångra ditt köp. Observera att om du vill returnera något så måste du först kontakta oss för ett godkännande. Varan ska returneras till oss oanvänd och oskadad i originalförpackning. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Bifoga också följesedel och kvitto. Du står för returfrakten och eventuella transportskador. Ofullständigt frankerade paket och paket skickade mot postförskott löser vi inte ut.

Vi följer lagen om distansavtal (minst 14 dagar): http://www.konsumentverket.se/Foretag/Konsumentratt/Lagen-om-distansavtal-och-avtal-utanfor-affarslokaler/


PRISER & BETALNING
Samtliga priser som anges är i svenska kronor inklusive moms och exklusive frakt. Gällande pris är det som anges när Du lägger din beställning.
I kundvagnen kan du se det totala priset på din beställning.
Vi erbjuder kortbetalning via Stripe.


ÅLDER
För att handla hos oss måste du vara fyllda 18 år. Alla misstänkta bedrägerier polisanmäls. Kunduppgifterna måste vara korrekta och du måste fylla i alla obligatoriska fält. Du får enbart handla i ditt egna namn.
Våran försäljning sker enligt konsumentköplagen (SFS 1990:932), köplagen (SFS 1990:931) samt distansavtalslagen (200:274). Du hittar mer information hos Konsumentverket.


LÄNDER
Vi säljer bara i Sverige. Dessa köpevillkor är tillämpade efter Svensk lag. För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen och distanslagen som även innefattar skydd för företaget. Mer information finns på konsumentverkets hemsida. http://www.kov.se


EJ UTHÄMTADE PAKET
Paketet finns kvar hos ombud i två veckor. Ej uthämtade paket returneras till oss och vi förbehåller oss då rätten att debitera 350 kr för returfrakt och administrativa kostnader.


AVBESTÄLLA ORDER
Ja, men då måste det ske innan vi har hunnit skicka den. Vid avbeställning av redan lagd order debiteras 69 kr. Detta för att täcka våra kostnader för administration och avgift för betalningsalternativet.
 
REKLAMATION
Kontrollera dina varor så fort du tagit emot dem. Om något skulle vara fel eller skadat, så ber vi dig att kontakta oss inom 3 dagar. Vid skadat gods ber vi dig att fotografera eventuellt skadat emballage och gods. Spara gods och originalemballage tills det att reklamationen har gått igenom. Godkända reklamationer sker utan kostnad för dig. Om en tvist skulle uppstå följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.


ÅTERBETALNING
Om du nyttjar ångerrätten så får du tillbaka pengarna inom 7 dagar.

 Du ska ha tillbaka pengarna senast inom 7 dagar från att vi mottagit returen. Vi tar ut en returavgift på 69 kr för att täcka kostnader som vi haft med returen. Denna avgift blir ej återbetalad.


INFORMATION OM PERSONUPPGIFTSLAGEN (PuL)
Genom att handla hos Atlas Home accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.
Atlas Home är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.
Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.
- Vad är en personuppgift?
En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.
- Vilka uppgifter lagrar vi?
För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.
Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.
- Rättslig grund
I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.
Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.
- Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?
- Betalleverantör
Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.
De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Stripe.
- Fraktbolag
För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
De fraktbolag vi samarbetar med är: DHL.
- Rätten till tillgång
Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.
- Rätt till rättelse
Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.
- Rätten att bli glömd
Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).
- Ansvarig för dataskydd
Atlas Home är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.
- Så skyddar vi dina personuppgifter
Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.


ÖVRIGT
Det kan ibland vara svårt att återge produktens färg vid fototillfället samt att färger upplevs olika på olika skärmar. Alla våra produkter är tillverkade för hand och storleksskillnader kan förekomma. Om du är osäker på utseendet av en särskild vara så ta gärna kontakt med oss så ska vi försöka hjälpa till med en utförlig beskrivning eller fler bilder.
Vi reserverar oss för felskrivelser gällande pris och produktspecifikationer.